Les Ortigues, col·lecció Bones Herbes, Farell Editors


«Les Ortigues: Remeis, cuina, usos i tradició» és el segon llibre de la col·lecció Bones Herbes, que vam escriure després de l’èxit de La Farigola. Es tracta d’un llibre monogràfic exhaustiu sobre les ortigues, unes plantes injustament desaprofitades.

Autores: Montserrat Enrich i Elisenda Carballido
Farell Editors
Publicació: 2020
Núm. pàgines: 151

Per què piquen les ortigues? Quants tipus d’ortigues existeixen? Saps com preparar remeis casolans amb ortigues? T’atreveixes a cuinar la planta? Ja saps com collir-les per no picar-te?

Sovint s’ha considerat l’ortiga com una mala herba, ja que quan la toquem pica i ens provoca una coïssor molesta. Tanmateix, és una planta amb unes excel·lents qualitats nutricionals, una de les millors verdures silvestres. La diversitat i proporció de nutrients que conté (calci, vitamines, ferro, proteïnes, etc.) la converteixen en un superaliment desaprofitat.

Pot ser l’aliada perfecta per a la nostra salut i cura personal, ja que, a part de la seva comestibilitat, té, com a planta medicinal una llarga tradició i moltes aplicacions terapèutiques (com a antioxidant, antiinflamatori, per a l’anèmia, etc.). Sabeu com utilitzar-la i com cuinar-la? Us donem receptes i idees per a elaborar plats nutritius i sans. En coneixeu les aplicacions com a planta medicinal? Doncs aquí teniu remeis casolans i preparats senzills i eficaços.

Aquest llibre vol aprofundir en el coneixement de l’ortiga per ajudar a divulgar-ne les magnífiques bondats: aliment, medicina, fibra tèxtil… i moltes més aplicacions que de ben segur us sorprendran. L’ortiga és una de les plantes més polifacètiques, i aquí la descobrirem.

Et deixem uns fragments del llibre perquè el puguis fullejar online:

L’has llegit? Envia’ns els teus comentaris!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

error: Contingut protegit per copyright.