La Farigola, col·lecció Bones Herbes, Editorial Farell


«La Farigola: Propietats, receptes i tradició» és el primer llibre de la col·lecció Bones Herbes. Es tracta d’una guia monogràfica exhaustiva sobre l’aprofitament de la planta, on s’expliquen els seus usos medicinals, preparacions casolanes, i un ampli receptari culinari. També es tracten la botànica i hàbitat, la història i la cultura popular i tradicional relacionada.

Autores: Montserrat Enrich i Elisenda Carballido
Editorial El Farell
Publicació: 2019
Núm. pàgines: 127

La farigola és una de les poques plantes silvestres que segueix mantenint la seva fama de planta amb múltiples propietats. Bona prova d’això és que podem trobar farigola no només a la muntanya, sinó també en fires, mercats i botigues de productes naturals.

Tot i així, del timó en sabem ben poc i l’utilitzem encara menys. Us animem a endinsar-vos en el seu món per conèixer els tipus de farigoles, els seus noms, la seva història, els seus nutrients i, en definitiva, totes les seves grans virtuts i aplicacions medicinals i culinàries. No podem desaprofitar una joia botànica com aquesta, que per destacar-ne les propietats, alguns qualifiquen com a “l’antibiòtic dels pobres”.

Aquest llibre monogràfic aplega múltiples aspectes de la farigola, amb la voluntat que sigui exhaustiu. Una planta amb tanta tradició mereix que se li dediqui una obra completa, que li faci tots els honors i que permeti valorar l’autèntic tresor que tenim a les nostres muntanyes.

Et deixem uns fragments del llibre perquè el puguis fullejar online:

També et pot interessar el segon llibre de la mateixa col·lecció sobre les ortigues.

L’has llegit? Envia’ns els teus comentaris!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

error: Contingut protegit per copyright.